- Yurtdışında Dil Okulları
- Yurtdışı Yaz Okulları
- Yurtdışı Üniversite
- Yurtdışı Lise
- Work and Travel
-
Yurtdışı Staj
- Yurtdışı Staj
- Yurtdışı Staj
-
Genel Bilgiler
- Genel Bilgiler
- Yurtdışında Staj Nedir?
- Kimler Yurtdışında Staj Yapabilir?
- Programın Faydaları Nelerdir?
- Başvuru Tarihleri
- Yurtdışında Staj Başvuru Süreci
- Yurtdışında Staj Alanları
- Yurtdışında Staj Süresi ve Gelirler
- Yurtdışı Staj Konaklama Opsiyonları
- Program Sponsorları
- Neden United Towers İle Staj Deneyimi
- Yurtdışı Staj
- Ülkeler
- Yurtdışı Staj
- Bilmen Gerekenler
-
Yurtdışı Sertifika
- Yurtdışı Sertifika
- Yurtdışı Sertifika
- Ülkeler
- Yurtdışı Sertifika
-
Okullar
- Okullar
- University of California Los Angeles (UCLA) - Extension
- University of California Irvine (UCI) - Extension
- University of California San Diego (UCSD) - Extension
- ILAC Toronto
- ILAC Vancouver
- Greater Metropolitan College
- MLS
- Fanshawe College - Londra Kampüsü
- Humber College - Lakeshore Kampüsü
- Greystone College - Toronto
- Centennial College - Progress Kampüsü
- Galway Business School
- Shafston International College
- Yurtdışı Sertifika
- Programlar
- Yurtdışı Sertifika
- Genel Bilgiler
- Genel
IELTS / TOEFL - İngilizce Yeterlilik Sınavı
IELTS ve TOEFL
Eğitim hayatını yurt dışında sürdürmek isteyen öğrencilerin, üniversite ve dengi kurumlardan kabul alabilmesi için bir dil yeterlilik belgesi sunmaları şarttır. Dünyada en çok kabul gören sınavlar IELTS ve TOEFL'dır. Binlerce eğitim kurumu bu sınavların yayınlamış oldukları resmi sonuçlara göre öğrenci kabul etmektedir.
IELTS (International English Language Testing System) British Council (BC), University of Cambridge English For Speakers of Other Languages (ESOL) ve International Development Programme of Australian Universities (IDP) tarafından ortaklaşa geliştirilmiştir. Özellikle İngiltere, Avustralya, Kanada ve Yeni Zelanda lise ve üniversiteleri tarafından kabul görmektedir. Amerika ve diğer ülkelerde TOEFL eşdeğer IELTS puanları ile öğrenci kabul etmektedir.
TOEFL ise merkezi New Jersey, Princeton’da olan özel ve kar amacı gütmeyen Eğitimsel Test Servisi (Educational Testing Service) ETS tarafından hazırlanmaktadır. ETS 1947 yılında kurulmuştur ve şu anda 9000’den fazla merkezde hizmet vermektedir. TOEFL Amerika başta olmak üzere on binden fazla eğitim kurumu tarafından kabul edilmektedir.
IELTS mi TOEFL mı?
Günümüzde birçok yüksek öğrenim kurumu IELTS ya da TOEFL skoru kabul etmektedir. Ancak İngiltere'de eğitim almayı düşünüyorsanız British Council tarafından hazırlandığı için IELTS; Amerika'da eğitim almayı düşünüyorsanız TOEFL kursu almanızı öneririz.
IELTS ve TOEFL değerlendirmelerinin temel farkı birinin sanal ortamda diğerinin ise klasik yöntemlerle kağıt üzerinde yapılmasıdır.
IELTS kağıt üzerinde yapılır ve iki oturumdan oluşur. IELTS değerlendirmesi boyunca reading, writing, listening ve speaking becerileriniz üzerinden teste tabi tutulursunuz. Her bir bölüm 9 puan üzerinden değerlendirilmektedir. Reading, listening ve writing yapılır ilk oturumda yapılırken speaking sınavı ikinci oturumda bir juri karşısında gerçekleştirilir.
TOEFL IBT 120 puan üzerinden değerlendirilir ve yine dört temel dil becerisi üzerinden puanlandırılırsınız. Tüm sınav tek bir oturumdan meydana gelir. Her bir bölüm 30 puandır. Toplam skorunuz her bölümden aldığınız puanların toplanmasıyla oluşur.
Nasıl hazırlanmalıyım?
IELTS ve TOEFL Sınav Hazırlık programları Genel İngilizce Yoğun Programlarının seçmeli dersleri (kombinasyonu) olarak verilebildiği gibi sadece IELTS veya sadece TOEFL yoğun hazırlık programları da bulunmaktadır.
IELTS'e hazırlanmak isteyen öğrencilerin öncelikle İngiltere ve İrlanda'da bulunan dil okulu programlarını, TOEFL’a hazırlanmak isteyen adayların ise öncelikle Amerika’da bulunan programları tercih etmeleri tavsiye edilmektedir. Kanada ve Avustralya’da her iki sınav sistemi ile ilgili hazırlık programları sunan birçok okul bulunmaktadır.
Her iki sınav sisteminde de 4 temel dil becerisi olan konuşma, okuma, yazma ve dinleme yetenekleri test edilmekte ve puanlandırılmaktadır.
Genel İngilizce programları bu 4 temel beceriyi geliştirmek için kurgulanmış olsa da katılımcıların hedefledikleri üst düzey skorları alabilmeleri için özellikle belirli bir seviyeden sonra sınav hazırlık programlarına katılmaları tavsiye edilmektedir. Sınav hazırlık programlarında katılımcılar soru tipleri, test teknikleri, mülakat teknikleri vb konularda eğitimler almanın yanı sıra örnek testler ile sınav deneyimlerini de artırmaktadırlar.
Size en uygun dil yeterlilik sınavını saptayabilmek ve en doğru eğitimi alabilmek için yurt dışı eğitim danışmanlarımıza ulaşabilirsiniz.