- Yurtdışında Dil Okulları
- Yurtdışı Yaz Okulları
- Yurtdışı Üniversite
- Yurtdışı Lise
- Work and Travel
-
Yurtdışı Staj
- Yurtdışı Staj
- Yurtdışı Staj
-
Genel Bilgiler
- Genel Bilgiler
- Yurtdışında Staj Nedir?
- Kimler Yurtdışında Staj Yapabilir?
- Programın Faydaları Nelerdir?
- Başvuru Tarihleri
- Yurtdışında Staj Başvuru Süreci
- Yurtdışında Staj Alanları
- Yurtdışında Staj Süresi ve Gelirler
- Yurtdışı Staj Konaklama Opsiyonları
- Program Sponsorları
- Neden United Towers İle Staj Deneyimi
- Yurtdışı Staj
- Ülkeler
- Yurtdışı Staj
- Bilmen Gerekenler
-
Yurtdışı Sertifika
- Yurtdışı Sertifika
- Yurtdışı Sertifika
- Ülkeler
- Yurtdışı Sertifika
-
Okullar
- Okullar
- University of California Los Angeles (UCLA) - Extension
- University of California Irvine (UCI) - Extension
- University of California San Diego (UCSD) - Extension
- ILAC Toronto
- ILAC Vancouver
- Greater Metropolitan College
- MLS
- Fanshawe College - Londra Kampüsü
- Humber College - Lakeshore Kampüsü
- Greystone College - Toronto
- Centennial College - Progress Kampüsü
- Galway Business School
- Shafston International College
- Yurtdışı Sertifika
- Programlar
- Yurtdışı Sertifika
- Genel Bilgiler
- Genel
Neden Yurtdışında Lise Eğitimi?
Yurtdışında Lise Eğitimi son yıllarda anne ve babaların kaliteli eğitime artan erişim talebi ve yurtdışında lise eğitiminin öğrencilere sağladığı avantajların fark edilmesiyle daha da popüler hale gelmiştir.
Yurtdışında Lise Eğitimi alan öğrenciler, özellikle de lise eğitimi aldıkları ülkede yüksek öğrenimine devam etmeyi planlayanlar, bulundukları ülkenin eğitim sistemine ve müfredatına erken yaşlarda uyum sağlayarak daha verimli bir yüksek öğrenim dönemi geçirirler. Yurtdışı Lise Eğitimi süresince akademik ve sosyal olarak yoğun yabancı dil kullanımı sebebiyle dil gelişimlerini en üst düzeyde gerçekleştirirler.
Yurtdışı Liselerin önemli bir avantajı da diploma ve not sistemlerinin uluslararası geçerliliğinin bulunmasıdır. Alınan lise diploması ve yapılan başarılı bir ortalama ile dünyanın birçok önemli üniversitesine ek sınav almadan kabul alabilme imkanına sahip olurlar.
Yurtdışında Lise eğitiminin belki de en önemli avantajı; öğrencilerin hayata daha erken yaşlarda atılabilmesi, kariyerlerine Türkiye’de ki yaşıtlarından daha erken başlayabilmeleridir.
Örneğin İngiltere’de Lise Eğitimi alan bir öğrenci İngiltere Üniversiteleri’ne giriş için gerekli dil yeterliliğine doğal olarak sahip olacaktır. Türkiye’den lisans eğitimi için İngiltere’ye dil bilmeden giden bir öğrenci ortalama 11 aylık bir eğitim sonucundan yeterli seviyeye ulaşabilmektedir. Bunun yanı sıra İngiltere’de Lise Eğitimi almış olan bir öğrenci herhangi bir ek yıla gerek olmadan üniversiteye direkt başlamaktadır. Liseyi Türkiye’de bitiren öğrenciler İngiltere’de 1 yıllık intibak yılı (Foundation) eğitimi almaktadırlar. İngiltere’de Lise Eğitimi alan bir öğrenci Mühendislik, Ekonomi, İşletme vb bölümlerden lise sonrası 3 yıl içinde mezun olup Türkiye’de ki yaşıtlarından tam olarak 2 yıl önce kariyerine başlamış olacaktır. Ayrıca Oxford Cambridge vb üniversiteler kabul şartı olarak adayların A Level ve GCSE skorlarını da talep etmektedirler. Bu açıdan Türkiye’de Lise Eğitimini tamamlamış bir öğrencinin en iyi üniversitelere gidebilmesi için ekstra 2 yıl A Level yapması gerekmektedir. Yani Türkiye’de çok başarılı bir öğrencinin Oxford, Cambridge gibi bir üniversiteden kabul alması hem süre, hem de şartlar açısından son derece zordur. Buna karşın İngiltere Lise Eğitim Sisteminde GCSE ve A Level’ı başarıyla tamamlayan bir öğrenci belirli koşulları sağladığı takdirde bu üniversitelerden kabul alabilir bunun yanı sıra A Level skorları Dünya’nın birçok farklı ülkesinde ki Üniversite tarafından da kabul görmektedir.
Erken yaşlarda farklı bir ülkede uzun süreli dil eğitimi almak, farklı kültürlerden öğrencilerle bir arada yaşamak öğrencilere önemli bir hayat deneyimi kazandırmanın yanı sıra öz güvenlerini artıracak ve kişisel gelişimine büyük katkı sağlayacaktır.