İNGİLTERE’DE DİL EĞİTİMİ İÇİN VİZE TÜRLERİ

UNITED TOWERS YURTDIŞI EĞİTİM DANIŞMANLIĞI
İNGİLTERE’DE DİL EĞİTİMİ İÇİN VİZE TÜRLERİ görseli
Kullanıcı ikonu Hande GEDİK
Tarih ikonu 19 Eylül 2019
İNGİLTERE’DE DİL EĞİTİMİ İÇİN VİZE TÜRLERİ Görseli

İngiltere'de dil eğitimi için vize türleri: İngiltere’de dil eğitimi için öğrencilerin almayı planladıkları eğitim süresine göre başvuracakları vize türleri değişkenlik gösterir. İngiltere dil okulu, İngiltere sertifika programları, İngiltere’de lise, İngiltere’de lisans,yüksek lisans ve doktora  programlarına katılmak isteniyorsa, İngiltere öğrenci vizelerine başvurulmalıdır. Bunlar 3 kategoriye ayrılır. Bu vize türleri; Kısa Dönem Okuma Vizesi (Short Term Study Visa), Tier 4 Genel Öğrenci Vizesi (General Student Visa Tier 4) ve Çocuk Öğrenci Vizesi Tier 4  (Child Student Visa Tier 4) olmak üzere 3’e ayrılır.

Nasıl Pasaport Alınır?

İngiltere'de dil eğitimi için vize türleri

Kısa Dönem Okuma vizesi (Short Term Study Visa):

İngiltere'de dil eğitimi için vize türlerinden biri olan kısa dönem okuma vizesi, okullara  ya da herhangi  kısa dönem eğitim ve araştırma programlarına katılmak isteyen öğrencilerin başvurması gereken vize türüdür. Kısa dönem okuma vize türünde öğrencinin kalacağı zaman 6 ay  ve 11 ay  olmak üzere iki döneme ayrılır. Vize harçları 6 ay için £ 97,  11 ay için £ 186. 11 ay süreyle başvuranların sağlık sigortası için ödemesi gereken fiyat kalacağı süreye göre £300 ile £450 arasında değişmektedir. Vize süresi İngiltere'den kesinlikle uzatılamamaktadır. Vize bitiş tarihinde ülkeyi terk etmeniz gerekmektedir.

İngiltere’de Kısa Dönem Okuma Vizesine  sahip öğrencilere İngiltere'de yasal olarak çalışma izni verilmemektedir. Başvuru öncesinde öğrencilerde İngilizce yeterliliği istenmemektedir.3 hafta içerisinde vizeniz olumlu veya olumsuz sonuçlanır ve elinize ulaşır. Belgeleriniz İngiltere Vize Başvuru merkezinin sistemine online olarak yüklenirken  ekstra belge tarama bedeli olarak  £23.60 talep edilir. İngiltere vizesine hızlı bir şekilde başvurmak isteniyorsa Öncelikli Hizmet (Priority Service) ve  Süper Öncelikli Hizmet (Super Priority Service) olmak üzere iki hızlı  başvuru opsiyonu daha vardır. Öncelikli Hizmet (Priority Service) £212, Süper Öncelikli Hizmet (Super Priority Service) £956 olarak belirlenmiştir.

Genel Öğrenci Vizesi Tier 4 (General Student Visa Tier 4 ):

Genel Öğrenci Vizesine 16 yaş ve üstü öğrenciler 11 aydan daha uzun süre eğitim almak istiyorsa başvurabilir. Eğer İngiltere’de lise, İngiltere’de lisans, İngiltere’de yüksek lisans, doktora gibi akademik alanlarda eğitim almak istiyorsanız bu vize türüne başvurmalısınız. Konsoslosluğa kanıtlamanız gereken bazı  gereklilikler vardır bunlar; bankada yeteri miktarda okul ve yaşam giderlerinizi karşılayacak nakit, İngiltere’deki eğitim alacağınız kurumdan CAS letter olarak geçen kabul mektubu ve kurumdan kuruma kabul puanı değişiklik gösteren IELTS dil yeterliliği skoru  gibi istekleri vardır.

Okul ve yaşam masraflarını karşılayacak miktar anne, baba veya çocuğa ait banka hesabında 28 gün boyunca kalması gerekir. Şartlarınıza göre konsolosluk ekstra  evrak da isteyebilir. Genel Öğrenci Vizesi Tier 4 başvuru ücreti  £348 olarak belirlenmiştir. İngiltere içinden veya dışından başvurulabilir. Sponsor ve aldığınız eğitimin türüne göre çalışma hakkı da sağlar İngiltere hükümeti.

Çocuk Öğrenci Vizesi Tier 4 (Child Student Visa Tier 4):

İngiltere Çocuk Öğrenci Tier  4 vizesine başvurmak için gidecek kişinin 4-17 yaşları arasında olması gerekir. Genellikle ilkokul, ortaokul ve lise eğitimleri için başvurulmaktadır.16 yaşın altındakiler 6 yıla kadar vizeye başvurabilirler.16-17 yaşındakiler 3 yıla kadar vizeye başvurabilirler. İngiliz Hükümeti vize bittikten sonra ekstra 4 ay kalma hakkı da vermektedir. Çocuk Öğrenci Vizesİ Tier 4   £348 olarak belirlenmiştir. Bu vizeyi alabilmek için yine bankada yeterli finansal desteği göstermek ve belirli bir eğitim kurumdan kabul mektubu almak gereklidir. Gerekirse potansiyel öğrencinin durumu ve şartlarına göre  İngiliz Hükümeti ekstra evrak isteyebilir.

Gözden geçireceğinizi düşündüğümüz makale: Yurtdışı Dil Eğitiminde Doğru Bilinen Yanlışlar